fredag 24. juli 2009

Ferdigsushi - holder den mål?

Også vi sushibloggere har noen ganger tydd til ferdigsushi - og med det menes sushi som selges i butikk/kiosk som de får fra en eller annen leverandør. Har opplevd flere steder i utlandet, blant annet Australia, at dette kan være ok sushi for en billig penge, men i Norge har vi ennå tilgode å bli helt overbevist. På matvarehuset Ultra i Trondheim selges for eksempel bokser med ferdigsushi i ulike størrelser (fra Lille Asia, men hvor er det??) - med opptil tre/fire dagers holdbarhet !(!)! Dette gjør at den friske følelsen som er så viktig med sushi, forsvinner. Tørr, gammel ris (og fisk) er ikke akkurat det vi er på jakt etter. Noen av dere som har tips om god, fersk ferdigsushi noe sted? Bruk kommentarfeltet, eller tips oss: trondheimmoriawase@gmail.com

søndag 19. juli 2009

Rainbow roll til Trondheim? Ja takk!

En rainbow roll i Berlin.

Etter de siste dagers deilige sushiopplevelser i Trondheim, fikk vi lyst til å dele et bilde tatt av en av sushibloggerne på sushirestauranten Sasaya i Berlin for en stund siden. Se hvor lekkert de har dandert denne rainbow roll'en! Mmmm... Svært saftig, gode råvarer. Er vel egentlig en slags variant av California maki, men det finnes også rainbow roll der fisken ligger utenpå risen. Må nevnes at stedet også hadde knallgode desserter, blant annet grønn te-kake! Her kan du lese hva andre mener om Sasaya. Har du sushitips? mail: trondheimmoriawase@gmail.com

Moriawase for alle penga


Slik ser take away-menyen på Bryggen Asian Cooking ut.

Etter det nylig avlagte besøket hos Bryggen Asian Cooking på Bakklandet, kjører vi en liten sammenligning av Moriawase-prisene i byen. En Moriawase består som regel av 10 biter nigiri sushi og 6 biter maki, og pr nå er det faktisk Sushi Bar som er dyrest, med sine 239 kroner! Bryggen Asian Cooking er en god nummer to på lista med 235 kroner, mens man på Kyoto får en Sushi hovedrett, som de kaller det der, (10 biter sushi og 8 biter maki) til 181 kroner (med forbehold om at prisen kan ha endret seg). Alle tre plassene tilbyr take away.

Men både smak, konsistens, dandering og miljø må selvsagt taes med i betraktninga, og etter vår mening er nok de dyreste også de beste. Bryggen er dessuten eneste sted som byr på en gratis liten forrett med diverse rå grønnsaker man kan nippe til mens man venter på herlighetene:-)
Hva synes du? Bruk kommentarfeltet, eller send oss mail: trondheimmoriawase@gmail.com

Mmmm, dette var saker!

Beklager at vi ikke har fått skrevet dette før nå, men vi har altså endelig innviet Bryggen asian cooking i fellesskap.
Restauranten innfrir så til de grader, i alle fall for oss som har Trondheim som vanligste referansegrunnlag.
Her kan man velge og vrake (lakseskinn, sjøkreps, gåselever, østers, kråkebollerogn, kongekrabbe osv osv osv tilgjengelig for dem som vil prøve noe litt annerledes), men man må selvsagt godt opp i pris for å prøve disse tingene.
Vi gikk begge for sammensatte menyer (dog ikke samme meny), og prisen var ikke så ille som frykta. Blogg 1 valgte Sushi Moriawase til 235 og Blogg 2 valgte Sushi & Sashimi til 265. Det var MYE mat og vakkert presentert. Likte spesielt tang- og rognutvalget, samt kamskjell på limeskive (f.eks). Man fikk ikke følelsen av at man hadde valgt "budgetvarianten" når man så på presentasjon og utvalg. Konsistensen på fisken (mmm, smelt!), mengden ris, størrelsen på bitene og ikke minst tangen var super. Mengden må ha vært generøs, for Blogg 2 klarte ikke spise opp. Det er uvanlig.
Denne gangen tok vi vin til maten, og da ble det ikke spesielt rimelig. Neste gang må vi gi teen en sjanse. Vi tar det for gitt at sushiplasser i denne kategorien tilbyr ubegrensa påfyll av fantastisk grønn te.
Denne plassen har visst helt nylig begynt med hardcore sushi. To sushikokker så ut til å ha en rolig kveld i baren, men de visste i alle fall hva de gjorde. Ingen av dem så asiatiske ut, men de kunne faget. Topp!

Lys idé på Sushi Bar?

Ja, Sushi Bar har fått ny meny (ikke oppdatert på nett ennå). Ingen revolusjonerende endringer, bortsett fra på prissida. Det har blitt dyrere. Det heier vi ikke på.
Men maten får ståkarakter fra oss. Fortsatt svært godt.
Da den ene av sushibloggerne var der nylig, ble det lansert en ny og konspiratorisk teori rundt bordet.
Bruker Sushi Bar den lyse, flinke, kjekke, høye trønderkaren som en tipsmagnet?
Han er oppmerksom, passe avslappa, perfekt tilbaketrukket og alltid smilende. Han er rett og slett vår favoritt blant Trondheims sushuservitører, og mange har mye å lære av han.
Men han følger oss ikke alltid gjennom hele måltidet. Han tar kanskje bestillingen, kommer med drikke og mat, men det er ikke alltid han som kommer med regninga. Og det er jo han vi vil tipse litt ekstra!
Rundt bordet ble det sagt at de sikkert har felles tips som de deler likt. En felles tipskasse.
Mulig det stemmer, men hvis det ikke stemmer er det jo irriterende om vi ikke får premiert den flinkeste.
Så til det semikonspiratoriske: Bruker Sushi Bar denne flinke karen på en kynisk måte? Blir han sendt rundt til absolutt alle bordene for å få folk til å føle seg vel og få dem til å tipse ekstra? Er det slik at han i realiteten ikke "tilhører" noen av gjestene?
I så fall: Bra triks, for man tipser ekstra og håper at det når fram til favorittservitøren.
Neste gang vil vi gjerne forholde oss til han i løpet av hele måltidet, også når vi betaler;-)
Vi heier på den lyse og flinke.
 
Blogglisten