torsdag 16. juli 2009

Hurra for vårt første eksterne sushitips

Denne flotte anmeldelsen kommer fra en sushielsker som har vært på langtur. Les og notér:-)

Kjære sushi-blogg, jeg skulle gjerne lagt ut innlegg direkte, men må bruke gammeldags mail for å få ut min internasjonale anbefaling. Ja ja – uansett stort at det nå finnes en sterkt ønsket og sårt etterlengtet sushiblogg i Trondheim. Neste skritt må jo være å lage underblogger for andre spesialiteter. Og naturligvis kjekt å kunne bidra med beleven sushi-anbefaling fra San Francisco!Restauranten er egentlig to restauranter, nemlig Hotei og Ebisu. Hotei har adresse 1290 9th Avenue, San Francisco, CA 94122, http://www.hoteisf.com/. Driveren av Hotei er den samme som driver Ebisu, som er regnet som topp 3 i San Francisco og Ebisu ligger på andre siden av gata i forhold til Hotei. Den eneste forskjellen mellom de to er at du må vente 30-45 minutter for å få bord på Ebisu, men siden Hotei ikke er så kjent, kan du stort sett få bord med en gang. Ebisu har for øvrig en restaurant på San Francisco International Airport også, så reisende kan få seg en Sushi.
På Hotei er det trangt, enkelt, hektisk og stappfullt, servitørene ser sushi-etniske ut (japanske?) og de serverer altså ufattelig deilig mat. Dessverre var jeg fersk sushi-elsker den gangen jeg var der, så jeg kom i ulykka med en rå ål og resten av måltidet var spolert. Men mine ekspertvitner under måltidet kan 1) gå god for at jeg spiste opp og 2) vurderer restauranten til beste sushien i San Francisco. Her en ekspertuttalelse fra min bror:”Det som jeg og kona synes er den beste paa Hotei er en Sushi som heter 49'ers. Den har ris, laks, avocado og ei skive sitron. Den er enkel, men genial og akkurat sitron skiva frisker opp enormt. Vi var i San Francisco for to uker siden og var paa Hotei, saa den plassen kan jeg finne fram til mens jeg sover.”
Ang internasjonal sushi så har jeg for egen regning en VARNING å komme med. Jeg har nemlig EN gang spist sushi på Kastrup. Den var milevis under null og jeg advarer alle sushi-elskere på det sterkeste mot flyplass-sushien på Kastrup. Den er bånn.

S

onsdag 15. juli 2009

Send oss DIN anmeldelse

Vi vil gjerne bidra til å skaffe bloggleserne en oversikt over hvilke steder som har god sushi. Send oss gjerne en anmeldelse - fra Trondheim, andre norske byer/tettsteder eller fra reiser i andre land.
Mailadresse: trondheimmoriawase@gmail.com

søndag 12. juli 2009

Økte priser på Sushi Bar

Ja, det stemmer dessverre. Sushi Bar har nye menyer og nye priser, som ennå ikke er oppdatert på nettsidene deres, såvidt vi kan se.
For en Happy Sushi (man - tors fra klokka 15 - 18) koster det nå 195 kroner, mot 185 før. For en klassisk Sushi Moriawase er prisen steget fra 229 til 239 kroner.
Ellers er den største forskjellen på den nye og gamle menyen at de nå skilter med flere forretter, desserter og viner. Prøvde ut tunfisk med mangosaus til forrett, uten å bli helt overbevist.
Trondheim trenger virkelig et billigere sushisted nå! Om ikke lenge skal vi teste hva Kvikk kan by på (selger bla. take away sushi i hallen på Solsiden). Følg med i bloggen, si din mening om sushi i Trondheim, og tips oss gjerne på trondheimmoriawase@gmail.com :-)

Plusser og minuser ved sushirestaurantene

De fleste av dere som leser dette har sikkert en egen favoritt, eller prøver som oss å veksle mellom de altfor få sushiplassene i byen (det føles flaut å komme for ofte til samme sted...).
Men hvis du ikke vet hvilken du skal velge, så kan du kanskje få hjelp i følgende lille guide:

Sushi bar:
Plusser: Veletablert plass, gode lokaler, plass til store grupper, for det meste god service, ubegrenset påfyll av grønn te, super "gruppemat" (Moriawase mixed for to personer ser fantastisk ut, smaker godt og gir masse mat for pengene). Har pleid å tilby noe større biter enn Kyoto. Retter opp feilbestillinger uten å mukke. Generelt har gjesten alltid rett på dette stedet.
Happy sushi= nigiri sushi + ura maki + misosuppe til 185 kroner* serveres mandag-torsdag mellom klokka 15 og 18. Uteservering om sommeren med gode solforhold, hvis du orker å bli plaga av måkene fra Ravnkloa. Mulighet for takeaway.

Minuser:
Enkelte av servitørene tar det nærmest for gitt at maten er fantastisk og at du er fornøyd. Spørsmål som "og dette var godt, ja?"/"og her har dere det bra, ser jeg?" forekommer. Gjesten bør fortelle hvor godt det er, ikke servitøren. Noen ganger tar det lang tid å få kontakt med servitørene, og det kan ta lang tid før man får betale. Måkene på uteserveringa er ekle og plagsomme.
Mener å ha registrert en prisøkning nylig. Sushi Bar var dyrt nok allerede.

Priseksempel:
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med laks
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med tunfisk
Tempura maki (6 biter)
= 195 kroner**

Les hva andre synes om Sushi Bar

Kyoto:
Plusser: Billigst i byen (av de etablerte plassene. Vi har som sagt ikke prøvd Moon Asian cooking). Lunsjmeny (priseksempel: Kyoto stor er 6 biter sushi og 8 biter maki og koster 129 kr). Mulighet for takeaway. Oppe er lokalene flotte, særlig hvis man får sitte ved ett av de to firemannsbordene ved vinduet. God sushi. Mulighet for å sitte ute i jomfrugata om sommeren, selv om du ikke får sol hele dagen.
Kokkene er nesten mer oppmerksomme enn servitørene(!) og sier hyggelig farvel når du går.
Servicen varierer. Er du heldig er den bedre enn på Sushi Bar, men som sagt: den varierer (les mer under "minuser").

Minuser:
Lokalene i kjelleren. Her må man ofte sitte når man er en stor gruppe, og vi liker ikke kjelleren så godt. Mørke rom, og er du riktig uheldig kan du havne rett ved inngangen til toalettene. Du får både toalettrafikken og hvis du er ekstra uheldig: dolukt.
Da vi har forsøkt å reservere bord og presisert at vi vil ha bord oppe, har det ikke vært mulig.
Servicen varierer. Enkelte servitører er svært oppmerksomme, men perfekt tilbaketrukne. Havner aldri i Sushi Bar-fella, og tar ikke for gitt at du har det bra og at maten smaker godt. Andre klarer aldri skjule hvor travelt de har det. Effektivitet er sikkert bra for restauranten, men man må ikke la gjesten bli stressa, eller la gjesten føle at han er en belastning.

Priseksempel:
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med laks
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med tunfisk
Tempura maki (6 biter)
= 170 kr

Les hva andre mener om Kyoto

Bryggen Asian Cooking:
Plusser:
Flotte lokaler, flinke servitører, super sushi. Avslappa og eksklusivt på samme tid. Mulighet for takeaway.
Spennende meny.

Minuser:
Dyreste sushiplassen i byen. Ingen lunsjmeny/spesialtilbud. Ikke mulighet for å sitte ute. Kanskje litt i overkant mørkt her inne(bra for hemmelige dater)?

Priseksempel:
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med laks
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med tunfisk
Tempura maki (6 biter)
=204 kr.

* Koster nå 195 kr, men menyen på nettet er ikke oppdatert med nye priser
**Er trolig litt dyrere, siden vi forholder oss til en meny på nettet som ikke er oppdatert med nye priser


Har du andre vurderinger? Bruk kommentarfeltet. Vi hører på dere og tester om vi er enige.

Smilefjes eller ikke fra Mattilsynet?

At spisesteder er nøye med renhold og matoppbevaring er viktig alle steder, og ikke minst på sushirestauranter som serverer oss rå fisk.
Da Mattilsynet i Trondheim foretok siste kontroll(smilefjeskontrollene), fikk både Bryggen Asian Cooking og Sushi Bar store smilefjes, som de forøvrig har gjort ved alle tidligere kontroller også. Det ble altså ikke påvist brudd på regelverket.
Kyoto fikk påvist mindre vesentlige brudd på regelverket(les rapporten her), og Moon Asian Cooking (som vi ikke har prøvd selv) fikk påvist brudd på regelverket (les rapporten her).

Hvis du leser rapportene nøye, finner du at det ikke er påvist brudd på reglene om temperatur, men vi forventer jo selvsagt skikkelige smilefjes.
 
Blogglisten