søndag 12. juli 2009

Plusser og minuser ved sushirestaurantene

De fleste av dere som leser dette har sikkert en egen favoritt, eller prøver som oss å veksle mellom de altfor få sushiplassene i byen (det føles flaut å komme for ofte til samme sted...).
Men hvis du ikke vet hvilken du skal velge, så kan du kanskje få hjelp i følgende lille guide:

Sushi bar:
Plusser: Veletablert plass, gode lokaler, plass til store grupper, for det meste god service, ubegrenset påfyll av grønn te, super "gruppemat" (Moriawase mixed for to personer ser fantastisk ut, smaker godt og gir masse mat for pengene). Har pleid å tilby noe større biter enn Kyoto. Retter opp feilbestillinger uten å mukke. Generelt har gjesten alltid rett på dette stedet.
Happy sushi= nigiri sushi + ura maki + misosuppe til 185 kroner* serveres mandag-torsdag mellom klokka 15 og 18. Uteservering om sommeren med gode solforhold, hvis du orker å bli plaga av måkene fra Ravnkloa. Mulighet for takeaway.

Minuser:
Enkelte av servitørene tar det nærmest for gitt at maten er fantastisk og at du er fornøyd. Spørsmål som "og dette var godt, ja?"/"og her har dere det bra, ser jeg?" forekommer. Gjesten bør fortelle hvor godt det er, ikke servitøren. Noen ganger tar det lang tid å få kontakt med servitørene, og det kan ta lang tid før man får betale. Måkene på uteserveringa er ekle og plagsomme.
Mener å ha registrert en prisøkning nylig. Sushi Bar var dyrt nok allerede.

Priseksempel:
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med laks
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med tunfisk
Tempura maki (6 biter)
= 195 kroner**

Les hva andre synes om Sushi Bar

Kyoto:
Plusser: Billigst i byen (av de etablerte plassene. Vi har som sagt ikke prøvd Moon Asian cooking). Lunsjmeny (priseksempel: Kyoto stor er 6 biter sushi og 8 biter maki og koster 129 kr). Mulighet for takeaway. Oppe er lokalene flotte, særlig hvis man får sitte ved ett av de to firemannsbordene ved vinduet. God sushi. Mulighet for å sitte ute i jomfrugata om sommeren, selv om du ikke får sol hele dagen.
Kokkene er nesten mer oppmerksomme enn servitørene(!) og sier hyggelig farvel når du går.
Servicen varierer. Er du heldig er den bedre enn på Sushi Bar, men som sagt: den varierer (les mer under "minuser").

Minuser:
Lokalene i kjelleren. Her må man ofte sitte når man er en stor gruppe, og vi liker ikke kjelleren så godt. Mørke rom, og er du riktig uheldig kan du havne rett ved inngangen til toalettene. Du får både toalettrafikken og hvis du er ekstra uheldig: dolukt.
Da vi har forsøkt å reservere bord og presisert at vi vil ha bord oppe, har det ikke vært mulig.
Servicen varierer. Enkelte servitører er svært oppmerksomme, men perfekt tilbaketrukne. Havner aldri i Sushi Bar-fella, og tar ikke for gitt at du har det bra og at maten smaker godt. Andre klarer aldri skjule hvor travelt de har det. Effektivitet er sikkert bra for restauranten, men man må ikke la gjesten bli stressa, eller la gjesten føle at han er en belastning.

Priseksempel:
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med laks
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med tunfisk
Tempura maki (6 biter)
= 170 kr

Les hva andre mener om Kyoto

Bryggen Asian Cooking:
Plusser:
Flotte lokaler, flinke servitører, super sushi. Avslappa og eksklusivt på samme tid. Mulighet for takeaway.
Spennende meny.

Minuser:
Dyreste sushiplassen i byen. Ingen lunsjmeny/spesialtilbud. Ikke mulighet for å sitte ute. Kanskje litt i overkant mørkt her inne(bra for hemmelige dater)?

Priseksempel:
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med laks
Nigiri sushi(2 biter)/sashimi(3 biter) med tunfisk
Tempura maki (6 biter)
=204 kr.

* Koster nå 195 kr, men menyen på nettet er ikke oppdatert med nye priser
**Er trolig litt dyrere, siden vi forholder oss til en meny på nettet som ikke er oppdatert med nye priser


Har du andre vurderinger? Bruk kommentarfeltet. Vi hører på dere og tester om vi er enige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten