søndag 3. juni 2012

Sushibyen Trondheim

Long time, no blogpost! Vi er lei oss for det lange fraværet, og har lenge hatt intensjoner om å gjenoppta blogginga uten at det har skjedd.
Dette er sikkert: Vi har ikke slutta å spise sushi. Det skulle tatt seg ut! Vi var nylig på nye Sushi Bar på Solsiden, et intimt lokale med samme sushitilbud som ved Ravnkloa, og fikk hjelp av en hyggelig servitør som snakka engelsk (australsk, mon tro?) og sørga for at vi fikk testa oss på den engelske uttalen av edamamebønner (kremt).

Mye har skjedd i sushibyen Trondheim. Masse! Mer enn vi alene har full oversikt over, skal vi innrømme.
Så hjelp oss gjerne med å lage en oppdatert guide, folkens.

Sushi Bar har nå to filialer, én på Solsiden (gå forbi Bær og Bar mot Bakke bru, så finner du den på hjørnet i nærheten av de første Nedre Elvehavn-leilighetene) og den gode, gamle nederst i enden av Fjordgata (Ravnkloa). Endel nyheter på menyen, gamle klassikere og de har også begynt med hjemkjøring av sushi. Vi har ikke fått prøvd hjemkjøringa ennå, så gi gjerne tilbakemelding på hvordan dere opplever det tilbudet.

Kyoto i Jomfrugata har vi ikke fått besøkt på lenge, dessverre. Mange Trondheimsfolk har dette stedet som sin absolutte favoritt. Kyoto har lenge hatt gode lunsjtilbud, og nå har de også starta med en egen Kyoto-avtale (hehe), som virker som et godt tilbud. 6 biter sushi, 4 biter tempuramaki og valgfri drikke for 140 kroner. Fram til klokka 17 hver dag.

Før Sushi Bar rakk å etablere seg på Solsiden, så dukka spennende Sushime opp som en utfordrer. Sushiplassen ligger i Porthuset på Solsiden, der det var blomsterbutikk før, rett ved inngangen til Scandichotellet. Små, men fine lokaler og den sushien vi har smakt der har vi vært ganske fornøyd med. Gode priser på lunsjtilbudene, men de varer bare til klokka 15 (så den billige sushimiddagen får du ikke der med mindre du slutter veldig tidlig på jobb;)).

Bryggen Asian Cooking framstår fortsatt som et eksklusivt alternativ i sushijungelen. Lenge siden vi har vært på besøk, men en bekjent av oss var nylig særs fornøyd her. Tilbyr takeaway, men ser ikke ut til å ha spesielt rimelige ettermiddags-/lunsjtilbud. Rimeligst på takeawaymenyen (av "pakkene") er Sushi Moriawase til 217 kroner, med 10 biter nigiri og 8 biter maki.

Kos bar & lounge skal visst ha veldig god sushi, men vi har aldri fått smakt. I disse dager kommer vi oss litt sjeldnere ut på sushi, og da er vi ofte så konservative at vi velger det kjente og vante.
Men dere vet kanskje bedre enn oss? Hva slags sushiplass er det - er maten god og er det restaurantfeeling eller barfeeling her?

Sabrura sticks &sushi er en ny plass i kjelleren i Byhaven. Har gått forbi, men hadde ikke tid til å kjøpe takeaway eller sette oss ned, så vet lite om hvordan det smaker.
Men Sabrura (tog du 'an?) så ut som en litt mer lunsjvennlig plass, og noe av sushien er også ferdiglaget i pakker som kan kjøpes med uten å bestille spesielle biter på forhånd.
Antakelig et godt alternativ til butikksushien som vi tar med oss fra matbutikkene.

Saldo i Søndre gate har også sushi til hyggelige priser. Noen som har prøvd?

Det kommer vel også en liten sushiplass kalt Sushi Express (ikke restaurant, men mer takeawaystil, tror vi) i Fjordgata (i den enden av Fjordgata som ligger ved Olavskvartalet og Royal Garden), og vi har registrert at Bangkok (enkle lokaler med glimrende thaimat i Dronningensgate) også tilbyr sushi.

Dere har sikkert best oversikt over hvem som tilbyr og hvem som har god sushi. Hjelp oss gjerne!



 
Blogglisten