lørdag 11. juli 2009

Førsteinntrykk Bryggen Asian Cooking

I lokalene til den gamle gourmetrestauranten Bryggen på Bakklandet har det endelig kommet noe som fungerer. Bryggen Asian Cooking. Faktisk har vi ikke prøvd sushien her sammen ennå(!), men det vil nok skje snart.
Her serveres ikke bare sushi, men i denne bloggen er vi nokså enspora, så vi holder oss til sushien.
En av oss var innom på jobbmiddag, og førsteinntrykket var godt. Proffe servitører, delikat og god sushi og flotte lokaler. Liker også lyset på toalettet(det er utrolig hva som kan tippe vektskåla i riktig retning for sushibloggere;-)).
Når det er sagt, det skulle kanskje bare mangle. Dette er litt mer high class, og det gjenspeiles i prisene, som jevnt over er noe høyere enn på Kyoto og Sushi Bar. Og sushiprisene i Trondheim er jo en historie for seg selv, men det skal vi komme tilbake til ved en annen anledning.
Det ryktes at man har ekte japansk sushikokk på stedet, men det kan vi ikke bekrefte. Noen som vet noe eller er helt uenige med vår foreløpige konklusjon? Bruk kommentarfeltet.

Den hårfine sushibalansen

Noe av det viktigste med sushi er nytelsen, ikke sant?! Og da mener jeg ikke bare selve maten, men rett og slett helhetsopplevelsen. Denne nytelsen kan påvirkes av mye rart, alt fra andre gjester til kelnere, noe vi fikk erfare da vi nylig gjestet Kyoto i Trondheim. Ettersom det var fullt i 2. etasje, ble det et kjellerbord på oss, noe som i utgangspunktet ikke er like attraktivt pga litt dunkel stemning og til tider lukt fra toalettene. Derfor var det avgjørende med god service for å plusse på helhetsopplevelsen denne ettermiddagen.

Vår kelner lot oss tenke over menyvalget i fred og ro - en stund. Til slutt bestilte vi hver vår lille kanne med grønn te (anbefales, men minuset er at man mister muligheten til uendelig påfyll som på en del andre steder), deretter gjorde kelneren det klinkende klart at nå måtte vi bestille (!). Med ulike makiruller, og enkeltbestillinger av sushi og sashimi, kom den velkjente følelsen av begesistring for det som skulle komme på bordet. Da det kom, viste det seg at den ene av oss hadde fått feil sashimi-fisk! Etter langt om lenge fikk vi tak i kelneren vår, som sa han måtte dra til kjøkkenet og sjekke vår bestilling (!). Etter hvert kom han tilbake med den riktige fisken, veldig bra :-) Hadde dette endt her, hadde alt vært fryd og gammen! Men etter dette ble det mange runder med vannservering, mye springing i trappene, ekstra spørsmål og avbrytelser - som toppet seg med at kelneren gjentok hele episoden rundt feil-serveringen ENDA en gang, på et tidspunkt da vi forlengst hadde lagt den bak oss! For mye snikksnakk kan lett tippe over den perfekte sushibalanse. Eller hur? Les andres opplevelser med dette stedet HER!

Sushi - i Trondheim og andre steder

Hvem har sushi? Hvem har den beste sushien? Gode priser? Dårlig/god service? Har noen spisesteder blitt betydelig bedre siste måneden eller har de tapt seg?
Vi er to jenter som digger sushi, og vi vil gjerne dele våre opplevelser med dere, samt få tips fra andre sushielskere.
Vi går ut så ofte vi har mulighet og lommeboka tillater det, og skal prøve å legge ut jevnlige oppdateringer om sushiopplevelser i Trondheim. Når vi spiser sushi andre steder og vil advare eller anbefale, vil dere selvsagt få vite det.
Kan du bidra? Bruk kommentarfeltet! Spam og useriøse innlegg blir sletta.

Bloggen er nå registrert hos bloggurat, slik at den forhåpentligvis skal bli lettere for folk å finne.
 
Blogglisten