mandag 9. november 2009

Rene hender og deilig sushi



Åhh, hvilken sushilykke man kan få av de små detaljene! Litt småfrossen og hutrende kom blogg 1 inn på en av Sticks and sushi's mange restauranter i København forleden. God atmosfære, intim, varm og oppkvikkende belysning - og ikke minst vennlig betjening gjorde entreen til en god opplevelse. Alle gjestene sitter rundt fire store bord, der hver gruppe kranser rundt et hjørne hver. Skulle tro det ble trangt og uprivat, men nei - det er rett og slett superkoselig! Menyene er morsomme og kreative, med alle mulige sammensetninger av de velkjente lekkerbisknene. Navn som "Engelen ved komfuret", "Adam", "Eva", "Konkurs", "Anden, laksen og deres venner" og "Lånte fjær" gjør at man kommer i godformen straks! blogg 1 og selskapet gikk for en safe løsning med klassikere som laks og tunfisk, saftige sushibiter og perfekt ris. Topp! Til forrett vanket det misosuppe og dampede edamame-bønner med havsalt -mmm (dette håper vi kommer til Trondheims sushisteder snarest)!


Ett av høydepunktene var faktisk ikke selve maten - men utdelingen av helt ferskdampede, varme vaskekluter med sitronlukt før vi skulle spise. Følelsen av luksus og første klasse skal virkelig aldri undervurderes når det gjelder sushi. Her scorer også toalettene hos Sticks and sushi høyt - med stilren og ikke minst ren feeling, toppet med duften av levende lavendellys.


De kan virkelig sakene sine i denne sushikjeden, selv om det ikke er av billigste sort. Et herlig kreativt sushimåltid spiser du for rundt 200 - 250 kr inkl grønn te/øl.


Har DU tips om spesielle sushisteder? send mail til trondheimmoriawase@gmail.com

2 kommentarer:

  1. Flott sushiblogg! Jeg har nylig begynt å prøve meg på sushi, og fant bloggen deres da jeg drev litt "research" for min egen blogg. Bra det er noen som holder oss oppdatert på Sushifronten her i Trondheim også:)Jeg har nå prøvd sushi fra alle de 3 sushiplassene i Trondheim, og skrevet et lite innlegg om hvordan en nybegynner ser på de ulike stedene (http://aaseonline.blogspot.com/2009/11/dagens-middagstips-sushi.html)... Ser at jeg får gi Bryggen en sjanse til, 17. mai er vel ikke akkurat kjent for å være den store sushidagen heller:)

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Åse! Kult at du også skriver om sushi:-). Er enig med deg, takeaway fra Kyoto er supert - og billig. Kyoto er alltid billigst uansett, og får du bord oppe er det et veldig bra sushisted. Sushi Bar er jo "klassikeren" i Trondheim, og vi er enig i at den blonde og kjekke servitøren er veldig flink. Du kan også be om trepinner på Sushi Bar, de er lettere å spise med enn de svarte pinnene deres. Håper du fortsetter din utforsking av sushi!

    SvarSlett

 
Blogglisten